top of page

De Australian Labradoodle

 

De Australian Labradoodle is een vrolijke, energieke hond met een schitterend uiterlijk. Ze hebben een vriendelijk, sociaal karakter en zijn erg lief voor kinderen. Ze zijn graag in het gezelschap van mensen. Dit alles maakt de Australian Labradoodle een ideale familiehond.

 

Maten

Mini;              35-43 cm. Gewicht; 7-13 kilo

Medium;        43-53 cm. Gewicht; 13- 23 kilo

Standaard;    53-63 cm. Gewicht 23-30 kilo

 

Hypo allergene vacht

De vacht van een Australian Labradoodle is hypo allergeen, hoort niet te verharen en geeft geen typische lichaams- of vachtgeur af. Dit komt omdat de Australian Labradoodle geen ondervacht heeft.

Een Australian Labradoodle kent geen rui periode, maar verliest wel haar. Dit is het dode haar, dat met borstelen verwijderd dient te worden. Alle Labradoodles verliezen één keer hun vacht, tussen 8 en 14 maanden gaat al het puppyhaar eruit. Op dat moment kan een eerste knipbeurt goed van pas komen om de vacht onder controle te houden.

 

De Australian Labradoodle kan drie soorten vachten hebben;

 

Wolvacht: 

Deze vacht heeft gedraaide krulletjes dicht tegen de huid aan en lijkt veel op de vacht van een poedel. 

De wolvacht is veel dikker dan de fleecevacht. De wolvacht van de (Australian) Labradoodle lijkt dan meer op schapenvacht.

 

Fleecevacht:

Curly fleece: 

Een gekrulde vacht (vaak in spiraalvorm), hangend in gedraaide strengen die losser en opener is dan de wolvacht.

(Wavy) fleece:

De haren van de fleecevacht voelen vaak licht en zijde-achtig aan. Het kan bijna stijl maar kan ook golvend zijn. De naam wavy fleece wordt gebruikt als er veel golven in de fleecevacht zitten.

 

Leeuwse Doodles
bottom of page