top of page

Gastgezin

Wij zijn een kleinschalige fokker. Bij ons zijn de honden echt onderdeel van het gezin. Ik vind het belangrijk dat elke hond meedraait als huishond en volop aandacht krijgt. Naar mijns inziens is dit niet mogelijk als onze roedel te groot wordt en er zit natuurlijk helaas een maximum aan het aantal honden dat wij in huis kunnen houden. Wij willen niet met kennels werken (daar is de Australian Labradoodle ook ongeschikt voor!) en kiezen er daarom voor om, net als vele andere Australian Labradoodle fokkers, met gastgezinnen te werken.

 

Voor de fok selecteren wij de pups die uitblinken in karakter, schoonheid en gezondheid.

Het is mogelijk om uzelf alleen maar op te geven voor een reu of een teef, maar de kans is dan wel dat het een stuk langer wachten is voor het geslacht van voorkeur. Het is immers altijd afwachten of er een geschikte fokhond tussen zit en die keuze baseer ik niet op geslacht.

Gastgezin teefje

Betekent dit dat de hond bij u komt wonen. Zodra de pup 12 maanden is ondergaat ze de gezondheidsonderzoeken en zal ik definitief beslissen of ik haar wil inzetten voor de fok. Deze kosten zijn voor mij als fokker. 

Mocht zij geschikt blijken voor de fok, wat in de meeste gevallen gebeurt, zal zij een aantal keer een nestje krijgen. Dit nestje krijgt zij bij ons in huis. Dat betekent dat zij dan ongeveer 9 weken bij ons zal verblijven (van ruim een week voor de bevalling totdat de pups naar de nieuwe baasjes gaan). 

Uiteraard bent u van harte welkom om haar en de pups te bezoeken en haar kraamperiode te volgen. Na maximaal 4 nestjes (in de praktijk zijn het vaak 2 of 3 nestjes, tenzij de bevallingen bijzonder soepel verlopen zijn en zij het krijgen van een nestje erg leuk vindt) gaat zij met pensioen. Dit betekent dat zij gecastreerd wordt, het eigendom wordt naar u overgedragen en ze zal de rest van haar leven als gezinshond bij u doorbrengen. Als blijk van waardering voor uw bijdrage aan ons fokprogramma wordt zij kosteloos van u. 

Alle kosten die met de fokkerij te maken hebben, inclusief de castratie wanneer zij met pensioen gaat, zijn voor mij als fokker. De kosten die met de normale verzorging van de hond te maken hebben, zoals een verzekering, hondenvoer en vaccinaties, zijn voor u. De hond hoeft niet perfect afgericht te zijn, maar wij verwachten wel dat u moeite stopt in het socialiseren en de basisgehoorzaamheid.

Omdat ik het heel belangrijk vind dat uw hond zich hier aan huis vertrouwd voelt, zoeken wij gastgezinnen op niet verder dan 30 minuten van Beneden-Leeuwen.

Wij willen haar graag af en toe zien, zodat zij zich hier thuis voelt. Dit kan bijvoorbeeld zijn voor een fijne wandeling in het bos. Ook wanneer u een dagje of weekendje weg gaat, is ze hier welkom. Omdat er in gastgezinschap veel communicatie en hechte samenwerking is tussen gastgezin en fokker, is het belangrijk dat er een fijne band ontstaat, er wederzijds vertrouwen is en dat u zich kan vinden in onze filosofie.

Sky.HEIC
Soof_gras.jpg

Gastgezin reu

Voor een reu betekend dit, dat de hond bij u komt wonen. U zorgt voor de hond, en volgt een hondencursus met hem. Alle gebruikelijke kosten zoals die van de dierenarts, voeding en trainingen zijn voor u. 
Alle te maken kosten betreffende de fok, gezondheidsonderzoeken ect., zijn voor Leeuwse Doodles.
Als de reu geschikt blijkt te zijn voor de fok zal deze altijd beschikbaar moeten zijn dus daarom is het heel belangrijk dat u in de omgeving van Beneden-Leeuwen woont zodat wij de reu in korte tijd kunnen ophalen als hij nodig is.
U betaald geen aankoop kosten voor een gastgezin hond, Leeuwse Doodles zal eigenaar blijven tot de reu met pensioen gaat. En zal na castratie kosteloos worden overgedaan aan u.

bottom of page